Kaliforniában fényképezték le a hétszemélyes Toyota Priust

Első kémfotók a Toyota Prius buszlimuzinról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hét személyes utastérrel vagy nagy és jól használható csomagtérrel kecsegtet a Toyota Prius Alpha, amelyet először fényképeztek le.

2012-ig bezárólag hat darab új hibrid autó piacra dobását tervezi a Toyota konszern, ezek közül négyet a saját márkája alatt. A legnagyobb érdeklődésre számot tartó változat ezek közül a Toyota Prius Alpha névre hallgató jármű lehet, amelyről a japán Nikkei újság értesülése alapján annyit lehetett tudni, hogy három üléssorral és hét személyes utastérrel fog rendelkezni. Ezt a pletykát most már biztosra vehetjük, hiszen Kaliforniában sikerült lefényképezni az autó egy erősen álcázott példányát. A képeken annyi látszik, hogy a forma hű marad a Priushoz, de attól eltérően dobozszerű a végződés, élőben Mazda5 méretűnek tűnik az újdonság. Mivel egy buszlimuzinnál nagyon fontos az utastér variálhatósága, a Toyota várhatóan a kétszer drágább, de fele olyan nagy lítium-ion akkumulátort fogj használni az Alpha esetén, nem a Prius nikkel-metál hidrid csomagját.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?