Kamaz és RX-8 kergetőznek egymással

Ennél bizarrabbat rég láttunk, driftpárbajt rendeztek egy Kamazzal és egy RX-8-cal

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Red Bullnál van úgy, hogy elgurul a gyógyszer, bár valójában csak és kizárólag úgy van. Most egy Kamazzal és egy RX-8-cal drifteltek, fergeteges precizitással.


Csodás videókkal látja el az internetet a Red Bull, a világ benzingőz egyensúlyának rendben tartásáért is rengeteget hozzátesz, ilyenkor születnek olyan videók, mint ez itt. Olyan még nem volt, hogy egy Kamaz és egy drift versenyautó lett volna egy képen, így hát megcsinálták, de mozogni is kellett ám. Házhoz mentek a Kamazért, egyenesen Szentpétervárig utaztatták az új-zélandi Mad Mike versenyautóját ahhoz, hogy összehozzák a nem mindennapi randevút. A kontraszt óriási, a Kamaz motorja ötször nagyobb és kilencszer erősebb a drift versenyautó motorjánál.
Hirdetés

A Kamaz pilótája a Dakar és Silk Way rali nyertes Eduard Nikolaev, aki a fizikát meghazudtoló módon képes driftelni a Kamazzal, melyet Mad Mike, mint valami hold a bolygóját, úgy próbál meg lekövetni. Az RX-8 sem egyszerű szerkezet, a többszörös drift bajnok autójában a gyári kettővel ellentétben háromtárcsás Wankel motor dolgozik, ezért is más egy kicsit a hangja attól, amit ismerünk. A helyszín a Kirovsky-erőmű elhagyott és még működő része, konténertelepe és közlekedőútjai. A videó csodás, a hangok még inkább, egyetlen probléma van vele, az, hogy rövid, egész estés mozinak is el tudnánk nézni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?