Hirdetés

Kamion helyet áramot ad el Kínának a Scania

Erősíti kínai pozícióját a Scania

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Több száz darab, áramfejlesztő aggregátor meghajtására alkalmas ipari motort szállít Kínának a Scania. A svéd vállalat hosszútávra tervez.

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a világ egyik vezető tehergépkocsi-, autóbusz-. hajómotor- és iparimotor-gyártói közé tartozó Scania a Shanghai Boden Engine Co. Ltd-vel, a legfontosabb kínai aggregátor-motorokat forgalmazó vállalattal. A megállapodás értelmében már az első év folyamán több száz motor leszállítására lesz lehetősége a svéd vállalatnak, ami a későbbiek folyamán még tovább növelhető. Az elmúlt három évtized erőteljes kínai gazdasági fejlődésének köszönhetően évente több mint százezer darabbal növekszik a kereslet az áramfejlesztő aggregátorok illetve az ezeket üzemeltető motorok iránt, így Kína számít a világ legjelentősebb ilyen jellegű piacának.

„Úgy gondoljuk, hogy ez a megfelelő időpont a hatalmas kínai piacra történő belépéshez.” – mondta Mikael Lindner az áramfejlesztő-motorok értékesítési igazgatója. „Az előkészületek kedvező eredményeket mutattak és a Shanghai Boden Engine Co., Ltd.-ben egy megbízható, erős üzleti partnert találtunk. „Egy olyan prémium motor, mint a Scania, amely üzemanyag-hatékonyság, hosszú élettartam és megbízhatóság terén kimagaslóan teljesít, magas minőségi követelményeket állító ügyfeleink első számú választása lesz. Nagy lehetőségeket látunk a Scania motorok számára a kínai piacon.” – mondta Zhang Zhiqian a Boden Engine ügyvezető igazgatója.

A svéd gyártó kétféle erőforrásra alapozza piaci szereplést, 12 és 16 liter hengerűrtartalommal – utóbbi V8-as, teljesítménye 404 kW (550 LE) 2100 1/min fordulaton.

„A Scania teljes szervezetének háttértámogatásával megvalósuló együttműködés eredményeképpen az ügyfelek a Scaniától már megszokott minőséget és szervizszolgáltatásokat kapják. A Scania áramfejlesztő-motorjai előtt fényes jövő áll Kínában.” – mondta Mats Harborn, a Scania Kínai Stratégiai Irodájának ügyvezető igazgatója.

A Shanghai Boden Engine Co., Ltd egy újonnan létrehozott kínai motorforgalmazó vállalat, amely a legfontosabb „off-road” berendezések gyártóinak támogatását tudhatja maga mögött. A most aláírt megállapodás értelmében a Boden kizárólagos jogot szerzett a Scania áramfejlesztő-motorjainak értékesítésére és szervizmunkáira Kínában.

Hirdetés

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?