Kamionnal száll vízre a Volvo

Volvo Ocean Race Limited Edition

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Régóta közismertek az Ocean Race kiadású Volvók, amelyek újból és újból a híres Föld körüli vitorlásverseny alkalmából jelennek meg. Most a Volvo Trucks is kétféle hajós különkiadással kedveskedik a fuvarozóknak.


Tizenegyedik alkalommal startol el idén októberben a Volvo Ocean Race, a világ egyik legkomolyabb kihívást jelentő vitorlásversenye. Ebből az alkalomból limitált kiadású, különleges fényezésű, illetve felszerelésű személyautókat szokott forgalomba hozni a svéd autógyár, de most a fuvarozók is örülhetnek: a Volvo Trucks kétféle vontatót ruház fel hajós külsővel. Az FH és FH16 típusok fülkéi Millennium Silver Metallic ezüst, vagy Dark Knight Pearl sötétkék színben érhetők el, fekete a hűtőrács, és a szélvédő fölött megjelenik a Volvo Ocean Race felirat. Oldalt kék-fehér "hullámok" adják a díszítést, és Limited Edition plakettek bizonyítják, nem akármilyen járműről van szó. Az utastérben szintén találkozni a vitorlásverseny hivatalos emblémájával, különlegesek a szőnyegek, és nagyon sok a bőr felület, ahol kék cérnával varrták a tűzéseket - például az üléseken, az ajtópaneleken vagy éppen a kormányon. Apró, de fontos részlet, hogy a függönyöket olyan kötéllel lehet összefogni, mint a hajókon.
Az egyedi hangulatú Volvo nyergesvontatók már rendelhetők (Magyarországon nem forgalmazzák e különleges változatokat), az első példányok kiszállítása szeptember közepén esedékes, azaz még a verseny startja előtt munkába állhatnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?