Kamiq GT, a kis Skoda sportos énje

Sportosabb és csicsásabb a Skoda Kamiq GT kivitele

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A világ több országának ízlésvilágát sem érthetjük, és kik vagyunk mi, hogy megítéljük, de a kínai piacra készült Kamiq GT erősen túlmutat az európai jó ízlésen.

Mindig is egészen elkülönített piacnak számított Kína az autógyártók szemszögéből, valójában pedig a legfontosabb. Csak Kínában több autó fogy évente, mint Európában, a Skodánál is kiemelten fontos. Számos olyan modellt készítettek el, ami csak és kizárólag nekik készül, ilyen a Kamiq GT is. A Skoda legkisebb crossoverén ez első ránézésre is látszik, a króm elemek használata minden eddigi Skoda modellen túlmutat. Emellett a Kamiq GT, bármennyire is hunyorítanunk kell, csapott tetős sportos modellnek számít.
Hirdetés
A dizájn egészen fontos volt, alaposan át is maszkírozták a kis Skodát. Más az orr kialakítása és főként a far, a Kodiaqhoz hasonló lámpákat kapott. Belsejét tekintve szinte ugyanaz, csak a GT emblémák és a kárpitok teszik egyedivé, és vélhetően a hátsó fejtér a minimálisan süllyesztett tetővonal miatt. Akár teljes üvegtetős és 8 colos multimédiás fejegységet kaphat, amin Apple CarPlay és a helyi Baidu CarLife okostelefon tükrözés is elérhető. Motorkínálatáról nem sokat tudni, de a Kamiq náluk elérhető 1,5-ös szívómotorral is, valamint 1,2-es turbóval, ezeket vélhetően örökli a GT, de a neve miatt talán egy erősebb motor is helyet kap a kínálatban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?