Kap még pár szülinapi lóerőt a BMW M5

Mit ér az erő, ha nem uralod?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kerek 600 lóerővel és díszesen jön a 30. szülinapot ünneplő BMW M5. Egy régebbi E60-as ügyetlen sofőrje meg majdnem elcsapott pár nézőt.


Korábban is pletykálták már, hogy a 30 éves évfordulót méltón megünneplő csúcspéldányt készít a BMW M-részlege, a Bimmerpost most viszont már tényként közli, hogy egy 300 darabos limitált széria jön júliusi forgalmazási starttal, míg a bemutatóra a júniusi nürburgringi M Fesztiválon kerülhet sor. A 4,4 literes biturbó benzinmotor teljesítményét 600 lóerőre, a nyomatékmaximumot meg 700 Nm-re tornászták fel az eredetileg sem szerény 560-hoz (Competition Package-dzsel 575) és 680-hoz képest, s így a csakis 7 fokozatú DCT-váltóval rendelhető izomszedán talán nem 4,3, hanem 4,2 mp alatt gyorsulhat fel 100 km/órás tempóra.
Hirdetés

Frozen Dark Silver ezüstfény, "30 Jahre M5" plakett, sorszám, 20 colos és kétszínű könnyűfém kerék, fekete hűtőmaszk, feketekróm kipufogó, néhány külső-belső extra dekor, bőr és alcantara teszi különlegessé a gépet, viszont tessék majd megtanulni vezetni is, uralni az irdatlan erőt, legyen az 560, 575, 600 vagy tovább tuningolva még több lóé. Az alábbi videó tanúsága szerint a minap kis híján csúnya baleset lett egy rettenet hangú E60-as M5 tulajának vagánykodásából-ügyetlenkedéséből.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?