Karanténnak sem rossz a Nissan Tiidából készült lakóautó

Nem feltétlen kell furgon a lakóautózáshoz, egy kompakt modell utasterében is megoldható az élet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Otthoni karanténról mostanában sokat hallani, de ennek autós megfelelője eddig nem merült fel. Ha nem is a koronavírus miatt készült, ötletnek így is érdekes a Nissanból faragott lakóautó.

Az európai lakóautók piacát a Fiat Ducato és konkurensei uralják, az Egyesült Államokban nem ritka a busz méretű guruló otthon sem. A személyautók nem tudtak betörni a lakóautók piacára, azonban némi kompromisszummal és ügyességgel lakhatóvá varázsolható az utastér, amit egy kreatív tulajdonos be is bizonyított. Az USA piacán Nissan Versa néven futó típus lakóautónak sem utolsó abban az esetben, ha csak egyedül hajtanánk álomra a fejünket, illetve a fürdőszobai igényeket az autón kívül ki tudjuk elégíteni. A 4,3 méter hosszú ötajtósból házilag készült lakóautó, amit a tulajdonos büszkén be is mutat. A japán kompakt megtartotta a gyári kinézetét, csupán a tetőre szerelt szellőző árulkodik a turpisságról. A jobb hátsó ülés érintetlen maradt, alá egy kihúzható fiókszerűség került, ami konyhapultként vagy laptoptartóként is kiválóan funkcionál. A bal hátsó ülés elhagyta a Nissan utasterét, helyét egy minikonyha vette át, amiből nem hiányozhat a mosogató, a tűzhely és a konyhaszekrény sem, persze minden a helytakarékosságnak alárendelve.
Hirdetés
Az ügyes helykihasználásnak hála számos kisebb-nagyobb tárolóhelyre lehet pakolni, ezen kívül még a csomagtartó mérete is vetekszik néhány kisautóéval. A hátsó ülés ledöntésével az autó teljes hossza felhasználható pihenésre, az árnyékolásnak hála a napsütés sem zavarhatja meg az alvást, a biztonsági öv helyén lévő olvasólámpával tovább növekszik a komfortérzet. A guruló otthon – az autó árát is beleszámolva – néhány ezer dollár lehetett, cserébe bárhol megfőzhetjük az ebédet, utána pedig álomra hajthatjuk a fejünket, ha pedig változatos tájakon szeretnénk karanténba vonulni, akkor egy mobil miniszállás tökéletes megoldás.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?