Karbonnal jöhet a Toyota GT 86 pályaváltozata

Kikönnyített Toyota GT 86 köröz a Nürburgringen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megannyi találgatás és pletyka után most ismét úgy néz ki, hogy elkészülhet a Toyota GT86 gyári pályaverseny-változata.


Legyen Subaru BRZ, vagy Scion FR-S, eddig nem kínált gyári versenyváltozatot a Toyota a nálunk GT86 néven ismert sportkupéból. A Nürburgringen és környékén lencsevégre kapott fehér prototípus legérdekesebb részei feketék. Ezek ugyanis könnyebbek a szériakocsikénál, feltehetőleg karbonszálas erősítésű műanyagból vannak. Eszerint a két csinos légbeömlőt is kapott motorházfedél is új, de lecserélték a tetőt és a csomagtérfedelet is, ezzel több tíz kilogrammot foghattak a kocsi súlyán.
Hirdetés


Új a teljes aerodinamikai kit, az autó elején szolid a spojlerezés, a hátulján viszont jó nagy szárny növeli a leszorítóerőt. A belsejét rendesen kipakolták a tömeget minimálisra csökkentve, csak a pályázásnál szükséges felszerelések és a legelemibb szigetelések maradtak bent. A plusz légbeömlők utalhatnak arra, hogy hozzányúltak a motorhoz és a könnyebb kocsi erősebb is lesz. A jelenleg kapható utcai változat 1305 kilót nyom és 200 lóerővel 7,6 másodperc alatt van százon. További találgatásra ad okot, hogy a tesztkocsiban nem volt bukókeret és jobbkormányos. Lehet, hogy nem is pálya, hanem egy durva utcai változat lesz, amit elsősorban a hazai piacra szánnak a japánok.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?