Karbontetővel jön az Abarth 124 GT

Izgalmas kiegésztőket kapott az Abarth 124

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mazda MX-5-re épülő Abarth 124 alapjaiban véve is egy izgalmas autó. Most tovább csavarnak rajta, jön a még keményebb GT verzió. Lássuk, mit tartogat nekünk az újdonság!


Ha a GT betűket látjuk egy autó elején vagy hátulján, akkor tudjuk, hogy különleges és sportos modellről van szó. Az Abarth 124 alapjaiban véve is sportosnak mondható, a GT jelző viszont még inkább azzá teszi. A hajtáslánchoz nem nyúltak, a motor maradt az 1,4-es turbós, 170 lóerővel és 250 Nm nyomatékkal. A külső viszont több helyen is finomítást kapott.
Hirdetés
Elsőként a Alpi Orientali Grey fényezésről lehet majd megismerni a GT-t, másodsorban pedig az OZ felnikről, amelyek összességében 3 kg-mal csökkentették az autó tömegét. A lökhárító betétei és a tükrök matt fekete fényezést kaptak, a legfőbb attrakciót viszont a karbon hardtop tető jelenti. A vászontető lenyitása után pattinthatjuk fel, amelyhez hátsó szélvédőfűtés is jár. Ezzel télen is nyugodtabb szívvel használhatjuk, persze ennek borsos felára is van. Hogy mennyi, azt egyelőre nem tudni, de minden bizonnyal nem csak 100-200 ezer forintot kell majd kiadni az egyedi keménykalapért.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?