Kecskeméti konnektorosok: plug-in hybrideket is gyárt a Mercedes

Hazánkban is megkezdte a zöld rendszámos modellek gyártását a Mercedes-Benz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Folyamatosan bővül a Mercedes-Benz - hazánkban zöld rendszámra jogosult - EQ Power kínálata, a CLA 250 e Coupé és Shooting Brake csakis hazánkban készül, mától.

Tavaly ősszel, a Frankfurti Autószalonon debütáltak a Mercedes-Benz plug-in hybrid kompakt modelljei, az A-osztály, a B és a CLA sorozat az 1,33 literes turbós benzinmotorhoz egy 75 kW-os villanymotort társítva 218 lóerős rendszerteljesítményt és 450 Nm összesített nyomatékot ad, a 60-69 kilométeres emissziómentes hatótávval a kombinált fogyasztási értékek 1,5 l/100 km körüliek. A CLA Coupé és CLA Shooting Brake verziók csakis hazánkban, a Daimler kecskeméti gyárában készülnek, hivatalosan a mai naptól, amit természetesen ünnepélyes megnyitóval jelentettek be az április 28-tól fokozatosan újraindított üzemben.
Hirdetés
„A Plug-in-hibrid meghajtású Mercedes-Benz CLA Coupé és CLA Shooting Brake gyártásindítása Kecskeméten a világszerte elindított elektromos offenzívánk újabb mérföldköve. A nagy mennyiségben értékesített Mercedes-Benz kompakt járművek szegmensében ezzel hat modellre bővítjük a Plug-in-hibrid kínálatot. A két Plug-in-hibrid modell gyártásának egyidejű indulásával a kecskeméti Mercedes-Benz gyár ismét bebizonyítja nagyfokú rugalmasságát és hatékonyságát a Mercedes-Benz személygépjárművek globális termelési hálózatában”- mondta Jörg Burzer, Mercedes-Benz AG igazgatótanácsi tag, termelésért és ellátási láncért felelős vezető.
Hirdetés
„Mindig jó Kecskemétre látogatni, ahol minden alkalommal meggyőződhetünk arról, hogy egy ország, egy város és egy prominens nemzetközi nagyvállalat érdekei összeegyeztethetők, és a közös célok mentén eredményesen tudnak együttműködni” – mondta beszédében Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter.
Hirdetés
Mint azt a Mercedes-Benz közleménye írja, minden új gyártásindítás komplex előkészületeket igényel, ugyanakkor a CLA 250 e Coupé és a CLA 250 e Shooting Brake esetében ez fokozottan igaz volt, hiszen ezúttal Kecskeméten most először készülő hibrid modellek sorozatgyártásáról van szó. A gyártásban résztvevő munkatársakat hónapokon keresztül képezték a hibrid modellek esetében alkalmazott egyedi munkafolyamatokra; a gyártásindulást megelőzően több mint 2000 munkatárs részesült speciális munkavédelmi oktatásban.

Újdonság még, hogy a csarnokon belül, azokon a munkaterületeken, ahol már önmaguktól mozognak az autók, kizárólag elektromos hajtással működnek az új plug-in hybrid modellek.

Hasonló érdekesség, hogy a kecskeméti gyár történetében most először, a sorozatgyártás megkezdése előtt már több mint egy évvel megépülhettek egy erre a célra kialakított csarnokban az első prototípusok, ez nagy előrelépés a gyárban működő folyamatfejlesztői tevékenységben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?