Kedves formájú dobozautót dob piacra a Nissan és a Mitsubishi

Nissan DAYZ ROOX: új kei autó, egyelőre csak Japánban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Nissan és a Mitsubishi már számtalan projektet hajtott végre közösen, ezúttal egy kei car a közösködés végeredménye.


A Japánban hallatlan népszerűségnek örvendő kei autók világába tett közös kirándulást a Nissan és a Mitsubishi: a fura nevű DAYZ ROOX a kategória szabályainak megfelelően magas, keskeny, és igen furán hatna bármelyik európai város forgalmában, pedig igen praktikus kialakítású. A hazájában júniusban piacra lépő DAYZ ROOX fura arányai ellenére egészen jól néz ki, ami a dinamikus vonalakkal és vagány orr-résszel tagolt dizájnnak köszönhető, utastere pedig minden bizonnyal teljesíti az ebbe a kategóriába tartozó autókkal szemben támasztott méret- és komfortbeli elvárásokat.
Hirdetés

Sok mindent egyelőre nem tudunk róla, a stílusos vonásokat bemutató képen kívül egyelőre a műszaki adatokról nem nyilatkoztak, kényelmes be- és kiszállásról, kényelemről, tágas utastérről és takarékos hajtásláncról szól az egyelőre szűkszavú hivatalos fáma. Sajnos visszafogott méreteik és kis motorjaik ellenére a kei autók nem olyan olcsók, mint gondolnánk róluk, így nem nagyon számíthatunk rá, hogy a zsúfolt városokban célszerű járműosztály képviselői felbukkannak Európa úthálózatán.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?