Keményít a BMW, új M modellek érkeznek

Megvalósulni látszik a BMW X3 és X4 M, ősszel jön az M2 Coupé

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Frank van Meel, a BMW M részleg vezetője elárult néhány információt a divízió jövőbeli terveiről.


Van Meel a detroiti autókiállításon számos információt árult el a BMW M divíziójának jövőjéről. Elmondása szerint az 1 M Coupé által korábban vázolt vonalat tovább kívánják vinni, melynek eredménye az ősszel Frankfurtban bemutatkozó M2 Coupé lesz. Az autó várhatóan 3,0 literes, hathengeres lesz, 380 lóerős teljesítménnyel és még agresszívabb külsőt kap, mint elődje.
További érdekesség, hogy a részleg vezetője üzleti potenciált lát az X3 és X4 M változatainak megvalósításában. A korábbi jelentésekkel kapcsolatban, miszerint az M-es BMW-k összkerékhajtást kapnak Meel elmondta, hogy alapjában véve a hátsókerékhajtást preferálják és számos olyan technikai újítást terveznek, amelyek tovább javítják a tapadást és csökkentik az alulkormányzottságot.
Hirdetés

A hírek szerint a kézi váltók korszakának lassan vége. Meel szerint már csak minimális számban kelnek el BMW-k manuális váltóval, emiatt hamarosan végleg nyugdíjba küldhetik őket (mi a 218i Active Tourer előtt nagyon régen vezettünk olyat). Azt a lehetőséget kizárta, hogy M logóval ellátott i (azaz elektromos) modellek érkeznének, mint ahogy azt is, miszerint elsőkerékhajtású M-es BMW-k jönnének. Szintén nem várható rövid távon belül a négyhengeres M-es modellek megjelenése, az elektromos turbófeltöltővel viszont találkozhatunk a jövő M-es autóiban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?