Keményít a Hyundai: a BMW M főnökével

A Hyundai elszipkázta a BMW M főnökét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Hyundai nem viccel. A jövőbeni sportészlegük felállítását olyan komolyan veszik, hogy már meg is nyerték az ügynek a BMW M vezetőjét.


Albert Biermann 57 éves mérnök, már vagy három évtizede a BMW sportrészlege körül tevékenykedik. Vezető mérnökből lett az BMW M GmbH műszaki fejlesztésekért felelős elnökhelyettese. Magánál a hangzatos tisztségénél is többet jelent az a tapasztalat, amit a bajor cégnél gyűjtött eddig. Többek között a legfrissebb M3/M4 és M6 fejlesztését is ő irányította, a jövőben a koraiak is hasonló szerepkörben alkalmazzák.
Hirdetés

Biermann a koreai mamutvállalat tesztelésért és nagy teljesítményű fejlesztéseiért felelős főfejes lesz ezentúl. Új munkahelye a cég fejlesztőközpontjában lesz, a dél-koreai Namyangban, fő feladata a Hyundai és a Kia jövőbeli sportmodelljeinek kialakítása. Peter Schreyer designfőnök után Biermann a második legkomolyabb szakember, akit a koreaiak nagy európai márkáktól csábítanak el. A Hyundai és a Kia célja a sportmodellek és a verenyszereplés mellett az is, hogy szériaautóik is fejlődjenek hosszabb távon. Az európai gyártókkal történő összehasonlításban elég jól haladnak, összességében a vezethetőség és autóik formája is rohamtempóval fejlődik, a megmosolygott koreai kocsik korszaka már rég elmúlt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?