Kémfotó, prospektus, Párizs, avagy a Mercedes CLS debütálásának állomásai

Hivatalosan is bemutatkozott a Mercedes CLS

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Először lefényképezték, aztán kiszivárgott a prospektusa, most már azonban hivatalos: íme a Mercedes CLS második generációja.

Szinte hihetetlen, de elmúlt néhány esztendő a formabontó Mercedes-Benz CLS első generációjának bemutatkozása óta, és az eltelt idő során a tervezők nagyobb szabadságot kaptak a stuttgarti cégnél. Ennek megfelelően a második generáció részletei már sokkal jobban kimunkáltak, mint a négyajtós kupé karosszéria fogalmát felélesztő első nemzedéké. A márka első, teljesen LED-es fényszórója oldalanként 71 darab fénykibocsátó diódát tartalmaz – köztük pár infravörös tartományban dolgozót is, amelyek az éjjellátóhoz tartoznak. A hűtőrácsot megpróbálták kiemelni a lökhárítóból, a közepén elhelyezett hatalmas méretű csillag pedig jó szokás szerint a márka többi sportos modelljéhez való tartozást hivatott jelezni. Nem hiányoznak az oldalfalról a combos hátsó kerékjáratok, míg a show befejezését szintén LED-es lámpák jelentik.

Az utastérben sportosabbra vették a hangulatot, mint a normál E-osztály esetében, a formák, a színek és a választható betétek mind ezt az érzést erősítik. Öt karakteres szín, ötféle betét, háromfajta bőrkárpit – már a kezdeti lehetőségek is nehézzé teszik a választást, később várhatóan még jönnek a speciális designo-megoldások. És ezzel jelenleg el is szakadt a mézesmadzag, a Párizsi Autószalonon esedékes bemutatóig elégedjünk meg ennyi gyári részlettel, illetve a sajtófotók látványával. Az új Mercedes-Benz CLS motorjairól semmit nem árult el a cég, igaz, nagy meglepetésre nem számíthatunk; csak az a kérdés, vajon az új E-osztály mely erőforrásait választották ki a négyajtós kupé számára? Lesz köztük négyhengeres dízel? Esetleg hibrid? Hamarosan eláruljuk!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?