Kémfotókon a 3 litert fogyasztó hibrid BMW

Nagyon azért nem lesz futurisztikus az i8

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A tesztelés közben lencsevégre kapott BMW i8 hibrid sportautó utasterébe pillantva látszik, hogy dobhatták az űrhajós műszerfal-projektet.

Annyi szent, hogy a tisztán elektromos üzemű vagy hatótávnövelő, még nem tudni pontosan, milyen benzinmotorral is várható i3 kisautóval egyszerre tesztelt i8 is izgalmasnak ígérkezik, de a jelek szerint utastere inkább lesz konvencionális BMW-s, mint annyira futurisztikus, ahogyan azt a koncepciómodell előrevetítette.
Hirdetés
A kémfotókon burkoltan-becsapósan is jól látszik a szokásos dizájn a műszercsoporttal és a jókora középső kijelzővel - ettől persze még lehet márkahűen élvezetes vezethetőségű a háromhengeres benzinessel és villanymotorral hajtott, 354 LE összteljesítményű, papíron mindössze 3 literes fogyasztású, Coupéként és Spyderként is készülő i8. Váza zöme alumínium, karosszériája karbonszál erősítésű műanyag, a benzines középmotor hátul, az elektromos rendszer elöl hajt. Forgalmazása 2014-ben kezdődhet meg, alapárát 100 ezer euró, a jelenlegi árfolyamon 27,6 millió forint fölöttire tippelik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?