Kémfotókon a Mercedes-Benz SLC

Porsche 911-re támad a Mercedes

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az SLS-nél kisebb sportkocsival támad a Porsche 911 babérjaira a Mercedes-Benz. Az SLC fantázianevű AMG-fejlesztésről már hivatalos kémfotók is terjednek az interneten.


Az álca még erős, de azt már tudjuk, hogy az SLC nem kapott sirályszárnyakat, mint 58 millió forintos nagytestvére, csak simán keretnélküli oldalsó ablakokat. Amerikai hatást fedezhetünk fel a vonalaiban: ahogy az SLS AMG erősen hajazott a Dodge Viperre, úgy a kisebb kupéban a 2005-ös Chrysler Firepower Concept gyökereit fedezhetjük fel.
Különböző pletykák kaptak szárnyra az SLS jövőjével kapcsolatban, állítólag a kisebb kupé teljesen leválthatja a Mercedes leggyorsabb fenevadját. Az SLC névben sem lehetünk biztosak, a Mercedesnél még nem döntöttek a névről. Sajtóhírek arról szólnak, hogy Németországban 109 ezer eurótól (32 millió forint) indulhat a sportkocsi ára, amely csak egy kicsivel több, mint a Porsche 911 Carrera S alapára és kevesebb, mint a négykerék-meghajtású 911 Carrera 4S-é.
Hirdetés

Biztosnak tűnik azonban a hajtásra vonatkozó információ. Biturbó V6-os és négyliteres AMG V8-as hajtja majd, szintén dupla turbóval. Ez a motor a következő generációs C63 AMG-ben mutatkozik be 465 lóerővel, az SLC-ben azonban ennél erősebb, 585 lóerős változata kap majd főszerepet pár év múlva.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?