Kémfotókon az Audi új, teljesen elektromos kupé-SUV-ja!

Audi logós Porsche lesz a Q6 e-tron? Már tesztelik a Sportback változat prototípusait

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hiába takargatják, a formát nem rejti el a lepel: íme az Audi Q6 e-tron Sportback, amit már élesben tesztelnek az ingolstadti mérnökök. Mutatjuk, mit érdemes tudnod az újdonságról!

Az Audi és a Porsche közös fejlesztésű, PPE (azaz Premium Platform Electric) padlólemezére épül majd a Q6 e-tron SUV is, amelynek kupésabb, sportback változata is lesz, lényegében ezek az elektromos Porsche Macan közeli rokonai lesznek a Taycan és e-tron GT pároshoz hasonlóan. Most egy csapotthátú Q6 prototípus fényképeivel szolgálhatunk, egy ilyet csíptek ugyanis el az Automedia kémfotósai egy spanyol tesztcentrumban. Markus Duessman, az Audi vezetője már bejelentette, hogy még 2022-ben érkezik az MEB platformos Q4 e-tron és a méretes, ám korosodó alapokon nyugvó e-tron közé az újdonság a kínálatba, a villany-Q6-ost Ingolstadtban gyártják majd.
Hirdetés
Dizájn terén az e-tron stílusjegyeit örökli majd a kisebb testvér is, a látvány annyira "Audisra" várható, hogy egyértelműen elkülönüljön a Macan elektromos változatától. A Sportback verzió vadabb íveivel és kupés tetővonalával különbözik majd. A hajtás itt is jóval sportosabbra vett, mint a belsőégésű motoros, hasonló méretű négykarikásoknál: a legerősebb változatok 590 lóerősre és összkerékhajtásúnak várhatóak, szinte biztosan kapnak RS logót is. A gyengébb hajtással valószínűleg csak hátul tekernek majd a Q6 e-tron és Q6 e-tron Sportback modellek, ez lesz ugyanis a platform "megszokott" megoldása, ugyanezen okból sejthető a 800 Voltos rendszer, a nagyjából 500 kilométeres hatótávolság és az akár 350 kilowattos tölthetőség is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?