Kémfotókon az új Civic, ránézésre pont olyan, amilyennek vártuk

A formaterv levédetésekor már szivárogtak ki képek az új Civicről, most kémfotók is készültek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kémfotók ugyan nem a legjobb minőségűek, de ez betudható annak, hogy nem voltak ideálisak a körülmények. Még így is jól látszik viszont, hogy az ötajtós Civic egyértelműen fastback-szerű vonásokat kap majd, a kupé viszont sokak bánatára megszűnhet.

A Honda Civic 2022-ben a 11. generációjába lép, ami mindenképpen szép kornak mondható. A márka rajongóinak viszont már volt lehetőségük látni az autó formatervét, hála néhány kiszivárgott méretarányos rajznak. A dizájn megnyerő, az autó eleje ugyan nem valami merész - a Honda megszokott jellemvonásait kapta meg - de a hátulja izgalmasnak ígérkezik.
Hirdetés
A közúti tesztelés során elcsípett példány is egy csapotthátú ötajtós volt, és bár a képek nem a legjobb minőségűek, közeli részleteket pedig egyáltalán nem mutatnak, azért jó tudni, hogy már az utakon vannak az első tesztpéldányok. A forma egyébként olyan, mintha a Civic egyszerre akarna szedán és ferdehátú is lenni, ami közel sem negatívum, figyelembe véve például a Skoda Octavia sikerét. Az autó hátulján szinte észrevehetetlen, hogy a hátsó lámpák a csomagtartó éle mentén futó fénycsíkban összeérnek, az autó elején pedig a kis fekete légterelő bújik meg nagyon ügyesen. Jól látható továbbá, hogy az autó rendelkezik hátsó ablaktörlővel, illetve hogy a - remélhetőleg nem minden motorváltozatnál kamu - kipufogóvégek is elég agresszívre sikerültek.
Hirdetés

A 11. generációs Honda Civic hivatalos bemutatója 2021 első negyedévére várható, a cég állítása szerint a megszokott karosszériaváltozatokban fogják árulni, a kupé kivételével. Sportosabb változat így a szedánból készül majd, de egy TypeR verzió is fejlesztés alatt áll.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?