Kémfotón az Opel Astra GSI

250 lóerővel jöhet az Opel Astra GSI

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Úgy tűnik, hogy ismét lesz GSI változat az Astrából, melyet már lencsevégre is kaptak a lesifotósok. A külső csak minimálisan változik, a lényeg a motortér alatt lapul.


Az Opel a Ford Focus ST-vel és a VW Golf GTI-vel kíván versenybe szállni az új Astra GSI változatával. Az Év Autója címre is esélyes "alapmodelleket" próbálva erre abszolút meg lesz az esély, hiszen a K-szériás Astra valóban egy jól sikerült modell lett. Ráadásul, ha ezt megspékelik a GSI várhatóan 250 lóerős turbós benzinesével, akkor egy igazi élményautót kaphatunk.

A külső csak minimális szinten különbözik majd a hétköznapi modellekétől. Az első lökhárítók sportosabb megjelenést kapnak, melyben egy ezüst díszítés is helyet kap majd. A hűtőrács is a sportosságot tükrözi majdan, akárcsak a hátul lévő dupla kipufogó. Várhatóan a belső is hasonló finomhangolásokon esik majd át. A sportosságot minden bizonnyal sportkormány, sport ülések, fém pedálok és egy sportosabb váltógomb testesíti meg.
Hirdetés
A teljesítményről egy 2,0 literes turbós benzines gondoskodik majd, amely várhatóan 250 lóerős lesz, ez az érték azonban most még csak sejtés, a hivatalos adatokról egyelőre nincs információ. Az előző generációnál is igen potens OPC változat nem fog megszűnni, annak teljesítménye a GSI-ből kiindulva legalább 300 lóerő körül várható. A GSI változat legkorábban a jövő évi Genfi Autószalonon mutatkozhat be, a szalonokba az év közepén futhat be.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?