Kempingezzen Dulifuli sapkájában!

Toyota Prius Camper: kétágyas hibrid lakóautó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Tokiói Autószalon egyik legfurcsább alkotása a hibrid autóból kialakított kétágyas hálóterem.

Japánban az átlagemberek aprócska lakásokban élnek, így az évek során mesterévé váltak a térkihasználásnak, praktikus lakberendezésnek.
Ezért aztán nem is lepődhetünk meg túlzottan azon, hogy a Tokiói Autószalonon a hibrid Toyota Priusból épített lakóautó mutatkozott be - építője azonban nem japán. Az ágyakat hordó, bizarr formájú hibrid járgány a Wisconsin állambeli, lakókocsikra és lakóautókra specializálódott Camp-Inn alkotása.
Hirdetés

A hatalmas, karbonszálas műanyagból épített fehér dudorral a Prius hossza 4980, magassága 2050 mm-re nő, és ez már elegendő helyet biztosít arra, hogy az utastérben lehajtható asztalkát és/vagy kétszemélyes ággyá alakítható kanapét helyezzenek el, a váratlan vendéget pedig az emeleti hálószobában tudjuk elhelyezni.
A buborék egy hátsó ajtót is kapott, ahonnan könnyebben megközelíthető a lakótér, de zuhogó esőben vagy például havazáskor akár a sofőrülésből is hátra lehet mászni, ha épp elfáradunk menet közben és hunynánk egyet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 05:21
  Permalink

  Ez hihetetlen hogy mennyire fogalmad sincs a dolgokról és kevered a szezont a fazonnal. Ezt nem a Prius konnektorból tölthető változatából alakították ki, így soha nem is tudott 20 km AER-t (ami egyébként 24 km de mindegy), hanem max. 3-at.

  A “normál” Prius 3. generációjánál pont az volt az egyik fő tervezési cél, hogy az országúti fogyasztását javítsák számottevően. Ez annyira jól sikerült, hogy azóta nincs a Földön a kategóriájában olyan jármű ami kevesebbet fogyasztana nála városon kívül is!
  Annyira örülök, hogy ennek ellenére minden alkalommal bírod ezt a “nem spórol”-ós baromságodat. Ez ugyanis lehetőséget ad nekem arra, hogy minden ilyen alkalommal izzé-porrá zúzzam ezt, a tényekkel. 🙂

  Láss, és csodálkozz: [url]http://www.youtube.com/watch?v=ySR0flj6QnQ[/url]

 • 2017.10.31. at 05:21
  Permalink

  Újításnak, ötletnek kiváló! A tisztán elektromos hatótávolságát kellene még fejleszteni, mert a 20km nagyon sovány! Így hosszabb távon, amire a lakóautókat szokták használni, nem spórol eleget, inkább csak városban érezhető a takarékossága.

Vélemény, hozzászólás?