Ken Block most inkább sivatagban nyelte a port

Viszlát, Gymkhana! Hello, Terrakhana!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Zárt pályáról a természet lágy ölére váltott Ken Block és a Ford Fiesta, hogy bebizonyítsák: egy hegyoldal nem ok gázelvételre!


Úgy látszik, lezárult egy korszak. Kilenc részt élt meg Ken Block híres Gymkhana sorozata, ami egy kevésbé ismert autósport szakágat tett világhíressé. Az önfeledt csapatás látszata és a látványos pályaelemek minden benzinvérűt megérintettek, így tudott több országba, így hazánkba is beszivárogni a gymkhana. Mára lecsengeni látszik a kezdeti fellángolás és abban is biztosak lehetünk, hogy Ken Block új irányzata már kevésbé lenne híres nálunk. Már az utolsó Gymkhana résznél bejelentette az amerikai cipőárus és showman, hogy változás várható: érkezik a Climbkhana, amiben új játékszerével, az 1400 lóerős, biturbós Ford Mustang Hoonicorn V2-vel fog feldriftelni a híres Pikes Peak-i hegyiverseny pályavonalán. Végül azt a videót azóta sem láttuk, helyette a Pennzoil megbízásából a Terrakhanával robbantottak.
Hirdetés
Most egyedi kameramozgásokkal és újító ötletekkel nem variálták a dolgot, de a képek így is elkápráztatóak, legtöbbször a tömény por miatt. Főleg mikor Block 3:04-től egy élesen ágaskodó hegyet mászik meg az összkerekes Fiestával. A Fiestával, ami 600 lóerős, és ami még Ken Block szerint is túl erős ilyen szerepre. Ráadásul a Top Gearnek azt nyilatkozta, hogy nagyon nem szeretett volna átesni a hegyes csúcson. Hegyi kötődése tehát a Terrakhanának is van. Milyen szerencse, hogy Amerikában ekkora kietlen sivatagok várnak a hasonló őrültekre. Nálunk ez kevésbé lenne kivitelezhető. Érdemes megfigyelni Block szemeit az óriási ugratások után. Ezek után meglepetés, hogy mi lesz a következő rész, azonban egy dologban biztosak lehetünk: az önfeledt és tét nélküli csapatásban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?