Képek idő előtt az új Toyota Yarisról

Hivatalos forrásból nemhivatalosan: Toyota Yaris

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy japán prospektust fotóztak le, amelyen már az új, még be sem mutatott Toyota Yaris szerepel mindenféle álca nélkül.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a Toyota legfontosabb újdonsága látható ezeken a meglehetősen gyenge minőségű fényképeken. A képek fényképezőgéppel készültek, és a még be sem mutatott japán belpiacos Vitz új generációját mutatják. Ez az autó pedig azért lehet érdekes számunkra, mert mifelénk Yarisnak hívják az újdonságot. A tény, hogy a távol-keleten már a prospektusokat is kinyomtatták jól jelzi, milyen közel van a modellváltás, Európába azonban csak 2011 vége felé érkezik meg az autó. Mi egyrészt Francia gyártásból kapjuk a kisautót, másrészt csak addigra lesz készen a teljes értékű hibrid hajtással szerelt változat, amelynek 2011-es francia gyártás-kezdetét nemrég hivatalosan is bejelentették. Most azonban képet alkothatunk róla, milyen autóba is szerelik azt.
Nem annyira gömbölyű, mint a mostani generáció, és nem olyan extrém, mint mondjuk az IQ esetén a forma, de azért felismerhetően japános a vonalvezetés. Felnőttebb lett az autó, ami még a méretek tekintetében is igaz lehet, hiszen az Aygo létezése miatt nyugodtan nyújtózkodhatnak a tervezők – remélhetőleg megtartják a remek, tologatható, dönthető, lehajtható hátsó ülést, amely annyira megkönnyíti az autó használatát. Az utastérben is van újdonság, amíg az előző generációnál az egymás fölé helyezett tekerőkkel próbálták csökkenteni a középkonzol szélességét, az új generációval nem trükköznek ennyit. Egyszerűen kihagyják a középkonzolt, és dizájn-elemmé avanzsált a vészvillogó, ami a kormánytól balra elhelyezett, ránézésre vagy tíz centiméter átmérőjű gomb lett.
A műszaki részletekről egyelőre nem tudunk mit mondani, hiszen egyelőre csak pár fénykép került napvilágra az újdonsággal kapcsolatban, és az egyik képaláírásból mindössze annyi derül ki, hogy 1,5 literes négyhengeressel is választható az autó – Japánban mindig is az volt. Európában nagy újdonságokra nem számíthatunk a teljes értékű hibrid változaton kívül, igaz az is elég nagy durranás lesz. Főképp, ha árban sikerül majd megközelíteni a most Párizsban bemutatott Honda Jazz Hybridet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?