Képes képtelenség: Infiniti Q60 Kubában

Közel 60 éve az első amerikai piacos autó egy Infiniti Q60, amit Kubában regisztráltak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Néhány éve ez még elképzelhetetlen lett volna, de hamarosan átalakul Kuba utcaképe is. Az autentikus régi autók között egyre több új fog megjelenni, az Infiniti már beimportálta első autóját.


Nagyon pörög az autós élet Kubában, annak ellenére, hogy új autóhoz közel 60 éve csak nagyon drágán lehet hozzájutni. Ez a rendszer most változik, a beutazás is egyszerűbb, illetve az autók importálását és forgalomba helyezését támogatja az ország, az Infiniti ki is használta a pillanatot. Egy vadonatúj Q60 érkezett Kubába, a gyönyörű kupét már mi is láthattuk itthon. A megjelenése már önmagában is abszolút futurisztikus, hát még az erősen elmaradott és borzasztó állapotban lévő Kuba utcáin. Nem is beszélve arról, hogy a kubaiaknak mennyire furcsán hathat egy ilyen autó az ’50-es, ’60-as évekből származó, már igencsak lehasznált autóik után.
Hirdetés
Nem csupán marketingfogás, az Infiniti vezető formatervezője Alfonso Albaisa is Kubából származik, de még ő maga sem járt soha szülei hazájában. Most meglátogatta rokonait az új Q60-nal, ami egyébként 58 éve az első Kubában forgalomba helyezett amerikai piacos új autó, valamint a híres Tropicanát és a Club Nauticót is megnézte személyesen. Este egy kisebb rendezvényteremben pedig egy 150 kubai művészből és dizájnerből álló társaságnak mutatta meg személyesen az új kupét, valamint gyorsan papírra is vetette a Q60 vonalait.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 23:32
    Permalink

    hát azért 2.10-nél ott a háttérben a taxi is már elég újvonalú, utána 2.15-nél is egy fehér kocsi ott a háttérben….tehát nem tűnik nagy csodának, főleg ez a q60. mert valóban csűcskös meg led helyzetjelzők, de azért futurisztikusnak kissé költői túlzás hívni. az is igaz, hogy elégg elmaradott a környék 😀 de úgy tűnik azért vannak újabb dolgok
    egy aventador már talán….
    [url]http://www.autotribute.com/wp-content/uploads/2012/08/ADV1-Lamborghini-Aventador-side-tilt.jpg[/url]

Vélemény, hozzászólás?