Kerekesszékkel a Mercedes V-osztályban? Ez is lehetséges!

Mozgáskorlátozottak számára is elérhető a Mercedes V-osztály!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Két újabb gyári vezetési segédeszközökkel bővül a Mercedes palettája, ráadásul a V-osztályban.

A 2018-as REHACARE rehabilitációs szakkiállításra időzítve mutatta be a Mercedes azt a két gyári újítást, amivel megkönnyíthetik a mozgásukban korlátozott vásárlóik számára a közlekedést. Az érdeklődök már szeptember 26-a és szeptember 29-e között is megtekinthetik ezeket a gyakorlatban a düsseldorfi kiállításon.
Az egyik ilyen könnyítés a kazettás emelő, ami akár 300 kg-os terhelésig tudja kézi vezérléssel, mégis automatizálva segíteni a buszba való ki- és beszállást kerekesszékkel együtt. A távirányítón néhány gombnyomással lehet az emelő méretét bizonyos mértékig megnövelni és le- vagy felemelésre bírni. Maga az emelő a hátsó tolóajtónál, az alvázon kapott helyett, így az emelés után egyből az utastérbe lehet jutni.
Hirdetés

Innen kezdve pedig a csúsztatható vezetőülés veszi át a főszerepet: a vezetőülés egy speciális üléskeretre van helyezve, ami az alá épített sínrendszernek köszönhetően 42 centiméteres távban csúsztatható, jelentősen megkönnyítve ezzel azt, hogy a mozgáskorlátozottak saját maguk tudjanak átülni a kerekesszékből a vezetőülésbe. Ezt megfejelve a lábtartó is különleges, csúszásgátló bevonatot kapott.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?