Keringővel jött a már hátul hajtó Audi R8

Már biztos: az R8 lesz az első RWD Audi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tudtuk, hogy hátsókerék-hajtásra vált az Audi Sport, de nem sejtettük, hogy mivel. Most egy R8-cal rajzoltak fánkokat, Frankfurtban be is mutatkozott a hátul hajtó A8 RWS.


Nem kell fényűző bemutató és hosszú magyarázat, a lényeget úgyis leveszik egy rövid klipből is, akiknek le kell. Rövid, ám annál hatásosabb kisfilmmel jelentette be az Audi Sport: az R8 csúcsmodell hátsókerék-hajtásra vált. Az ingolstadtiak szupersportautója egy parkolóházban driftel boldogan, láthatóan játékos farának köszönhetően a megszokottnál szűkebb körben. Nem maradt el a humorérzék sem, az autó hangja helyett keringőt toltak a videó alá. Így viszont azt is nehéz volt kitalálni, hogy mi dolgozik majd a quattro összkerékhajtást mellőző csúcsmodellben.
Hirdetés

Az előzetes videó után aztán Frankfurtban minden elárultak. Az összkerekesnél 50 kilogrammal könnyebb, csak hátul ható R8 is az 5,2 literes V10-es FSI motort kapja, 540 lóerővel és ugyanennyi nyomatékkal, amivel az elöl is hajtó társánál 0,1 másodperccel lassabban, 3,7 másodperc alatt ér 100 km/órára, de 318 km/órára képes. Ára 26 ezer euróval, azaz közel 8 millió forinttal kedvezőbb összkerekesnél, érte kupéként elég csupán 140 ezer eurót leszurkolni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?