Kert nő a madridi buszok tetején

Kiskertet kapnak tetejükre a madridi autóbuszok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A környezetvédelem érdekében behajtási tilalmat vezet be Madrid. Hogy mutassák, mennyire fontos a friss levegő, néhány busz tetejére még kertet is telepítenek.

Mozgó kiskertekkel fogja hirdetni Madrid, mennyire fontos a környezetvédelem. Az utóbbi időben egyre rosszabb a levegő a spanyol fővárosban, állításuk szerint azért kapnak a buszok kertet a tetőre, hogy ennyivel több növény tisztíthassa a szennyezett levegőt. Ezek a kis virágok persze túl sokat nem tesznek hozzá az ügyhöz, mégis látványos és kedves felhívás. Két útvonalon, a 27-es és a 34-es busz vonalán közlekednek majd a zöld buszok, ezen a két vonalon 2015-ben csaknem 17 millióan utaztak.
Hirdetés
A kertek vízhatlan ágyást és fém keretet kapnak, valamint ráccsal tartják a helyén a növényeket. Emellett persze komolyabb szabály bevezetésével is segítik a város levegőjének tisztán tartását. Azokon a napokon, amikor a levegő tisztasága a kritikus szintre zuhan, kitiltják páros napokon a páratlan rendszámú autókat, valamint fordítva. Ez alól mentesülnek a taxik, a mozgáskorlátozottak által használt autók és a hibridek, valamint az elektromos járművek. A legrosszabb helyzetben pedig még a nem hibrid taxik sem közlekedhetnek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?