Kés alá küldték az Audi SQ5-öt is

Továbbra is dízelmotor kerreg az SQ5 orrában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy kis késéssel követte a plasztikai sebészeten testvéreit a legsportosabb Audi Q5.

Nyáron küldték kés alá, tehát ráncfelvarrásra az Audi Q5-öst, azonban a legerősebb változat, az SQ5 még csak most kapta meg a friss arculatot. Ahogy a többi Q5, úgy az S változat is új fényszórókat, új lökhárítókat és új hűtőrácsot kapott. Ráadásul hátra már OLED lámpák is rendelhetők, illetve itt még a kipufogóvégeket is újakra cserélték. Napjainkban megszokott módon az utastérben a digitalizáció mértékét növelték, így a 12,5 colos digitális műszeregység mellett érintőképernyős infotainment kijelző is megjelent a középkonzol tetején 10,1 colos méretben.
Hirdetés
Az SQ5 orrában dolgozó dízelmotort tisztábbá tették a mérnökök, aminek a hatására elvesztett néhány lóerőt. A háromliteres, V6-os, 48 voltos lágy hibrid hajtáslánc most már „csak” 341 lóerős (6 lóerővel gyengébb az elődnél), ám a csúcsnyomatéka nem változott, maradt 700 Nm. Ezzel a 0-100-as sprint 5,1 másodperc alatt teljesíthető, az autó végsebessége pedig 250 km/h. Az SQ5 egyébként 24 literes AdBlue tartályt kapott, a gyáriak szerint az átdolgozott motorral a legszigorúbb Euro 6d normának is megfelel. A márkakereskedésekbe 2021 első negyedévében érkezik meg az újdonság, Németországban 68 138 eurós árcédulával, ami körülbelül 24,2 millió forintnak felel meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?