Késik, de tiszta dízelt is kap az új Chevrolet Cruze

A Bosch tiszta üzemű dízel technológiáját kapja az új Cruze 

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Késik a Chevrolet Cruze következő generációjának a bevezetése, a gyártó eltolta 2015-re. Kárpótlásul az amerikai piacon is lesz tiszta üzemű dízelváltozat: a Bosch új technológiájával.


A Cruze második nemzedékének eredetileg 2014 végére tervezett gyártását 2015-ig biztosan nem indítják el, hogy a gyártó mérnökei további módosításokat végezhessenek az új autón. Az amerikai autógyártó teveiben jártas, névtelen forrásból származó információk szerint az egyéves késéssel a jelenlegi modellek eladásait is növelni kívánja a General Motors. A kanadai autóipari szakszervezet, a Canadian Auto Workers vezetői már megkapták a hivatalos értesítést a gyártás késleltetéséről.
Hirdetés
Jó hír viszont, hogy a Bosch által fejlesztett tiszta üzemű dízel technológia helyet kap az amerikai gyártó modelljeiben, és a sort a Cruze következő generációja kezdi. A dízelmotor befecskendezőjét, kerámia izzítógyertyáit, az elektronikai vezérlését, a kipufogógáz-kezelést és a motorban található szenzorokat is a Bosch szállítja majd a Chevy számára. A kétliteres motort 150 lóerős teljesítmény és 360 newtonméteres forgatónyomaték, valamint 5,2 literes (100 kilométerenkénti) átlagfogyasztás jellemzi majd az amerikai piacon- ami mondjuk messze nem kimagasló, hiszen itthon jelenleg is 163, lóerős, 360 Nm-es, 5,6 l/100 km vegyes étvágyú gázolajos a Cruze legerősebb gázolajosa. A Magyarországon is gyártó német beszállító, azaz a Bosch 2017-ig 60 különböző modell dízelmotorjába építi be új technológiáját - egyelőre azonban nem látunk általa áttörő változást.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?