Késik, pedig elég disznó a Toyota Yaris WRC

Videón dagonyázik a Toyota Yaris WRC

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Most úgy tűnik, hogy a Toyota csak 2017-ben tér vissza a raliba, mindenesetre a Yaris WRC-t már nyúzzák, ahogy kell. Videó.


Korábban azt pletykálták, hogy már akár 2015-ben is visszatérhet a Toyota a WRC-be, most viszont úgy hírlik, a japánok csak 2017-től hívják ki a Volkswagent és a Hyundait. Esetleg a Citroënt, ha a franciák akkor még raliznak egyáltalán... Hogy a világ legnagyobb gyártója a Celica és a Corolla hajdani sikerei után a Yarisszal támad-e vagy sem, még a jövő zenéje, de mint alap, a nemrég frissített modell mellett szól, hogy a riválisok versenygépei is a Polo és az i20 utcai kisautókra hasonlítanak. Ha még a Citroënnel és a nem gyári Forddal is példálóznánk, nos ők a DS3-at és a Fiestát nyomják és reklámozzák.
Hirdetés

A hivatalosan március óta nyüstölt Yaris WRC prototípust legutóbb a francia polihisztor Stéphane Sarrazin sarazta össze Belgiumban. Amúgy a GT 86-féle versenyautó meg jó eséllyel megmarad 2,0 literes szívómotoros, hátul kaparó R3-asnak. Egy WRC motorja 1.6-os turbó, ja és összkerekes, mint a videóban is látható tesztgép.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?