Kész az új Citroën C3 WRC

A Citroën bemutatta C3 WRC versenyautóját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A 2017-es szezonban a C3 WRC változatával indul a Citroën a rali világbajnokságban, a márka bevált technikájának alkalmazásával.

Természetesen az új Citroën C3 is alaposan átalakult, mire WRC versenyautóvá érett, akárcsak a Toyota Yaris

Négy párossal indul 2017-ben a Citroën Total Abu Dhabi WRT csapata. A Kris Meeke/Paul Nagle, Craig Breen/Scott Martin, Stéphane Lefebvre/Gabin Moreau és Sheikh Khalid Al Qassimi/Chris Patterson párosok egyaránt az új C3 WRC versenyautóval állnak rajthoz, amelyet a 2017-es szezon szabályai szerint készítettek fel. Ennek köszönhető a látványos aerodinamikai kelléktár és a Citroën szerint az eddigi legjobb motorjuk.

Légterelőkből a Citroën WRC versenyautóján sincs hiány

Hirdetés
A Citroën C3 WRC 1,6 literes motorja a C-Elysée WTCC erőforrásán alapul. A 36 milliméterre növelt turbószűkítő az idei teljesítményhez képest 20 százalékos növekedést - 380 lóerőt - eredményez, az előírt 2,5 bar turbónyomás miatt 400 newtonméter nyomaték mellett. A karosszéria szélessége 55 milliméterrel, 1875 milliméterre nőtt, és ez javítja a stabilitást, valamint fokozza az aerodinamikai módosítások lehetőségeit. Az összkerékhajtási rendszer esetében visszatértek a hidraulikusan vezérelt középső differenciálműhöz. A Citroën eddig 96 győzelmet és 8 világbajnoki címet szerzett a WRC-ben, vajon hogyan szerepel majd az új C3 versenyautóval?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?