Kész és majdnem kész Golfok a Párizsi Autószalonon

Párizsban Európa kedvence, pódiumon a Volkswagen Golf VII

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az idei Párizsi Autószalon egyik legfőbb érdekessége még úgy is a Volkswagen Golf hetedik nemzedéke, hogy azt már közel egy hónapja ismerjük.


Korábban úgy hírlett, hogy a Volkswagen Golf hetedik generációja az idei Párizsi Autószalonon fog bemutatkozni, ám az a hónap elején Berlinben már minden részletével bemutatkozott, így lényegében már mindent meg is írhattunk róla. A már teljes mértékben gyártásra kész főszéria mellé természetesen további, a szériagyártáshoz nagyon közel, talán attól csak egy döntésre álló variánsokat is vitt a Volkswagen Párizsba.
A korábbinál természetesen tágasabb (legfőképp nagyobb hátsó lábterű, 30 literrel nagyobb csomagterű) Golf VII hipertakarékos, akár robogókat idéző, 3,2 l/100 km vegyes fogyasztású BlueMotion verziója az egyik párizsi Golf újdonság. Az 1,6 literes, 110 lóerős CR TDI-vel szerelt, ötfokozatú váltójának hosszú áttételezésével akár 202 km/órás végsebességre képes, ugyanakkor a hibrideket megszégyenítő, 85 g/km szén-dioxid emissziójú Golf jövő nyáron léphet piacra; elődjénél nem lebecsülendő mértékben, 23 százalékkal lett takarékosabb.
Hirdetés

A legaszkétább Golf mellett tündököl a legizmosabb is, a GTI, melynek 2,0 literes TFSI motorjából 220 lóerő hívható elő, s bár ez a legtorkosabb Golf, gyári vegyes fogyasztási értéke teljesítményhez képest mosolyogtatóan alacsony, kereken 6,0 l/100 km - a korábbinál 1,3 literrel és 18 százalékkal kevesebb. Egyebet sajnos egyelőre nem tudunk elmondani róla, menetdinamikai adatsora, piacra lépésének ideje egyelőre nem ismert, azt viszont a képeket látva már elárulhatjuk, hogy vicces kockás kárpitozást és DSG váltót kap.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?