Készen áll az új Skoda Superb, a gyárból már az újak jönnek ki

Megkezdődött a frissített Skoda Superb sorozatgyártása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nemrégiben frissült a Skoda Superb, már a legújabb verziók gördülnek ki a gyárból.

A mostani ráncfelvarrás már nem az első a Skoda SUPERB története során, hiszen az első ilyen névre keresztelt modell még 1934-ben gördült le a gyártósorról: ez volt a 640 SUPERB. Azonban a modell népszerűségét mi sem jelzi jobban, minthogy az azóta eltelt évtizedek során a modellcsalád tagjaiból már több mint 1,25 millió darabot értékesítettek.
Azt követően, hogy a márka a kilencvenes években a Volkswagen csoport részévé vált, 2001-ben újraélesztették a hagyományt és beléptek a középkategóriás autók szegmensébe a Passat alapú, de annál is nagyobb Superbbel. Utódját, a második moderni kori Superbet már összkerékhajtással is ellátták, a kétféle módon, ötajtósként és szedánként is nyitható hátuljú modell debütálásra a 2008-as Genfi Autószalonon került sor, 2009-ben pedig a Combi verzió is követte.
Hirdetés

A következő modellváltásra 2015-ben került sor, és a sikerét mi sem jelzi jobban, hogy 4 év alatt félmillió darabot értékesítettek belőle, amik közül 385 200 db-ot a kvasinyi üzemben gyártottak. Továbbá termelési területeket vontak be a gyártásba, mint például az ukrajnai Solomonovo, az indiai Aurangabad, a kínai Nanjing, vagy épp a kazahsztáni Ust Kamenogursk.
És hogy mi lett más a mostani frissítést követően? Korszerűsített, modernizált külső és belső dizájn, melyre jó példa a frissített hűtőrács és az új márkajelzés, amit ezt követően minden Skoda modellen láthatunk majd. Ezen kívül az új Superb modelleket már a legmodernebb technológiákkal, biztonsági és kényelmi funkciókkal látták el, a poggyászok és utasok érdekében a méreteket is megnövelték. Bővebb infók menetpróbánkban.
Az új zászlóshajó idén májusban debütált Pozsonyban, méghozzá a 2019-es IIHF Hoki Jégkorong Világbajnokság részeként, melynek a Skoda volt a főszponzora. Az új modell minden példányát a kvasinyi üzemben gyártják, és a plug-in hibrid Superb iV is itt fog legördülni a gyártósorról.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?