Készül már a terepjáró Porsche 911

Safari néven kerülhet forgalomba a gyárilag emelt, földútra termett 911

Különleges modellt tesztel a Porsche a sarkkörön. A fotósok egy emelt, rücskosebb gumikkal szerelt, szélesített autót fotóztak, ami egy új hóbortot is jelenthet a Porsche vásárlóinak.

A crossoveresítés nem csak divat a Porschénél, az emelt 911-nek múltja van. Na, nem közúti múltja, de sikerekben gazdag versenymúltja a Dakar ralin indult átalakított 911-esekkel és 959-esekkel. Egy kicsit mindig ott voltak a köztudatban a Rothmans Porschék, de a terepjáró 911-et nem vállalta be a gyártó sorozatban - egészen idáig. Amit most lefotóztak a Motor1.com kémfotósai, az már a Safari néven pletykált változat, melyet bárki megvehet magának, aki nem csak aszfalton betyárkodna a 911-esével. Hivatalosan egyelőre semmilyen részletet nem tudni az autóról, de az már most látszik, hogy a hasmagasságnövekedés jelentős. Magasabb falú abroncsokat és kiszélesített kerékjáratokat kap, valamint vélhetően mindenképp összkerékhajtást. Ez azt jelenti, hogy a belépőmodell a Carrera 4S lesz 443 lóerővel és 530 Nm nyomatékkal. Egyelőre csak pletykákból és fórumokon olvashatunk részleteket a Safari néven emlegetett új modellről, melyre állítólag tetőcsomagtartó is készül. Kíváncsian várjuk, mi valósul meg a földúti betyárkodásra is alkalmas 911-ből, de mindenképp érdekesen hangzik az összeállítás.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?