Készül még Zonda a Paganinál

Újabb Pagani Zonda épül, pedig már 5 éve befejezték a gyártást

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nagyon eltalálták a Paganinál, mi kell a pénzes fanatikusoknak. Van, akinek még mindig a ’99-ben bemutatott Zondára fáj a foga, de nem akar használtat.

Már az is elképesztő, hogy 17 éve mutatták be a Zondát, mintha csak tegnap lett volna, pedig közben a Huayra is megérkezett. Van akit ez nem érdekel, és még most is Zondát rendel a Paganitól, pedig öt éve befejezték a gyártását. Az is igaz, hogy azóta több egyedi példány is készült, és persze valószínűleg nem a mostani, MD-re keresztelt lesz az utolsó. Lewis Hamilton is rendelt magának egy egyedi darabot, ráadásul lilában, azóta többen is rákattantak a színre, az MD is hasonló, a 3D fotókon egészen lilás, a műhelyben készült képeken viszont inkább indigókék.
Hirdetés
Viszont nem egyszerű fényezést, átlátszó, színezett lakkréteget fújtak csak rá, hogy a karbonszálas műanyagból készült karosszéria látszódjon. Őrületes, bűn is lenne eltakarni. Érdekes még, hogy kézi váltóval rendelték, a Pagani szerint hosszú és gyors utakra készül vele gazdája, nem lepődnénk meg, ha az Emirátusokban landolna a Zonda MD. Motorja egyébként a Mercedes-AMG-től érkezik, 7,3 literes szívó, ami 760 lóerőt teljesít. Igazi fanatikusnak, talán versenyzőnek kell lenni ahhoz, hogy valaki ezt elterelgesse. A kék karbon egyébként a beltérben is visszaköszön, szürke Alcantara ülésekkel és ajtóborításokkal párosítva. Az extravagáns talán nem is elég jó szó rá, van egy ízlése a tulajnak, az biztos. Érdemes átnézni a képeket, szürreális látvány a frissen sütött Zonda-karosszéria, de az aprólékos összeszerelésről is vannak fotók.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?