Készülhet 250 GTO formájú sportkocsi, nem Ferrari emblémával

A világ legdrágább autójának formája jellegzetes, ám a Ferrari elveszítheti a jogait

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A formatervek levédetésével kapcsolatban van egy olyan kitétel az európai bizottságnál, hogy rövid időn belül fel kell használni azt. A 250 GTO formájával nem készült autó 2008 óta, amikor a Ferrari legutoljára levédette a formatervet

A formatervek levédetésével kapcsolatban van egy olyan szabály az EUIPO-nál, hogy a levédetéstől számított 5 éven belül fel is kell használni a levédetett vonalakat. Ebbe bukhat most bele a Ferrari, miután a világ legdrágább autójaként a köztudatban szereplő 250 GTO formáját legutoljára 2008-ban védették le, de azóta egyetlen új autón sem használták fel. A szabály szerint ezután a formát más is levédetheti és fel is használhatja, amire persze van is nagyon esélyes pályázó.
Hirdetés
Az Ares Design már évekkel ezelőtt szerette volna felhasználni a 250 GTO jellegzetes stílusjegyeit, ám a Ferrari ezt nem hagyta. Most úgy tűnik, hogy az Ares jogászainak sikerült megfogni a Ferrarit az EUIPO szabályzata alapján és egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy valódi autón a Ferrari már nem használhatja legértékesebb autójának vonalait. Az Ares korábbi tervei alapján a 812 Superfast modellnek adtak volna teljesen új külsőt, modern formában megalkotva a klasszikus 250 GTO-t. Ezzel nem csak egy, de két tüskét is szúrnának a Ferrari szívébe, miután a márkánál azt sem viselik el, ha valaki jelentősen hozzányúl az autójukhoz olyan módon, amitől megváltozik a karaktere. Ha a per lezárul, onnantól kezdve a Ferrari csak a modellek és makettek formáján tarthatja rajta a kezét.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?