Készülj fel: egyre több elektromos BMW lesz az utakon!

Az összes M szériás BMW-ből lehet elektromos változat!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Úgy tűnik, hogy a bajor gyártó hallgat az idő szavára és lassan, de biztosan az elektromos autók gyártása is előtérbe fog kerülni.

Érdekes dolgokra derült fény a BMW M5 Competition spanyolországi sajtótájékoztatója kapcsán. Korábban sem volt titok, hogy az M szériás sportautók jelentik a BMW teljesítményének csúcsát a nagy teljesítményű motorokkal és hátsókerék meghajtással (kivéve természetesen az összkerékhajtású BMW M5-öt), de a következő évtizedben valószínűleg újabb szintet fognak megugrani.
Az M divízió vezetője, Frank Van Meel a CarAdvice.com.au újságírójának kérdésre válaszolva elhintette, hogy az előttünk álló 10 éves periódus egyik legnagyobb kihívása, egyben stratégiai irányvonala az lesz, hogy az összes M szériás autót elektromos változatban, vagy részben elektromos hajtássl is meg lehessen majd vásárolni.
Van Meel célkitűzése az, hogy 2025-re a teljes BMW paletta 15-25%-a elektromos meghajtással is elérhető legyen. Természetesen ez is csak lépésről lépésre fog megvalósulni, hiszen a tökéletes időzítés is fontos a márka számára – a tisztázni való kérdések mellett. Ilyen például a jelenleg elérhető elektromos alkatrészek súlya.
Hirdetés

Nem elhanyagolható ez a szempont, hiszen a bajorok számára mindig is kiemelt területnek számított a sportos jelleg megőrzése miatt a jármű súlya, valamint a teljesítmény és a súly aránya. A kihívás nem elhanyagolható, hiszen a ma használatos elektromos berendezések igencsak nehezek, a BMW pedig érthető módon, nem szeretné ha a vezethetőségben és a vezetési élményben bármi változna.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?