Készült egy vadonatúj léghűtéses Porsche 911

Miden egyes részlete új ennek a Porsche 911 993-nak, a gyárban készült

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szép látni, hogy a Porsche nem akarja maga mögött hagyni a múltat, büszkék arra, amin keresztülmentek, így a léghűtéses boxermotorra is ikonként tekintenek házon belül. Így emlékeznek rá.


Nagy a buli idén a Porschénél, 70 éves a márka, aminek tiszteletére még fővárosunkban, a Budavári Palotában is kiraktak egy tisztességes méretű 70-es számot[/url] Porsche modellekből. A Porsche Classic műhelye viszont ennél komolyabban veszi a megemlékezést, újragyártottak egy modellt, a szó legszorosabb értelemében. Az alany egy 993-as széria, ráadásul egy Turbo, az utolsó léghűtéses, felöltött boxermotorral. A karosszériát újragyártani nem tudták, így annak alapjául egy felújítandó 993-as szolgált, melyet az utolsó csavarig szétszedtek és a Porsche zuffenhauseni gyártósorán galvanizálták és fényezték, ugyanúgy, ahogy a legújabb modelleket.
Hirdetés

Több, mint felújítás, bár az alapot egy régi 993 szolgáltatta, az új, Project Gold fedőnév alatt futó építéssel teljesen egyedi alvázszámot kapott, ami éppen egyel azutáni, mint a legutolsó elkészült 993-as 911-esé. Minden alkatrészből újat kapott, és amit csak lehetett, azt a Porsche Classicsnél készítettek hozzá. Az arany fényezéshez passzoló utasteret kreáltak, az alap fekete bőrt kézi munkával arany cérnával varrták. A teljes csomagteret is kibélelték a nemes anyaggal, ahogy a komplett kormányt és a műszerfalat is. A felniket lézerrel gravírozták, a motor pedig egy korabeli 3,6 literes léghűtéses turbós boxermotor. Csak és kizárólag egyetlen darab készült belőle a Porsche 70. születésnapjának tiszteletére, de soha nem kerülhet forgalomba, nem kaphat rendszámot, hiszen nem tudja az aktuális emissziós normákat. Ez viszont nem jelenti azt, hogy nem lehet megvásárolni, október 27-én Atlantában egy árverésen a legmagasabb licit fogja vinni és egy gyűjtemény része lehet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?