Két év kemény munkája volt a fa autó megépítése

Íme az igazi fa autó, nem csak matrica-borítás

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy elhatározás, némi kézügyesség és két év megfeszített asztalosmunka szükséges ahhoz, hogy egy kiszolgált Toyota alvázból fa autó legyen.

Amerika a korlátlan lehetőségek hazája, amint ezt a képeken látható fa autó is példázza. Igen, jól látják, ott a hivatalos, Észak-Karolinai rendszám az autó hátulján, azaz ez a fa karosszériás autó korlátozások nélkül részt vehet a forgalomban. Pedig nem is csak a felépítményt cserélte le a lelkes építő, aki civilben egyedi bútorok készítésével foglalkozik, és nem mellékesen autórajongó. Az 1986-os Toyota alvázra egy 5,2 literes Chrysler V8-ast szerelt, erőátvitellel és hátsó híddal együtt, majd az egészet beborította egy tömör cédrusfából készült felépítménnyel. Amióta 2009-ben elkészült, már közel 3000 km-t tett meg az autóval tulajdonosa-építője, aki szerint nagyon megnézik az utcán a gépet, és gyakorlatilag mindenki utánafordul. Az autót most eladásra kínálja az Ebay-en, még öt napig lehet rá licitálni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?