Két év múlva jön az új Opel Astra

A Monza vonalaival, 2015-ben várható az Opel Astra K

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szabályos életutat bejárónak tűnik a tavaly háromévesen frissített, 2015-ben pedig hatodik életévében lecserélni tervezett Opel Astra J. Utódja, az Astra K a Monza vonásait ígéri.

Bár még két évig biztosan marad a mostani, tavaly frissített és négyajtósként is bemutatkozott Opel Astra, azaz az Astra J, utódjáról, az Astra K-ról már most szivárogni kezdtek az információk. A Frankfurtban bemutatkozott, de már előtte megismert Monza koncepció vonalait ígérő kompakt első ízben egyáltalán nem fog Németországban készülni. Az első nemzedékével a ma motorokat készítő szentgotthárdi gyárban is készített Astra legújabb kiadása két helyszínen: az Opel lengyelországi (Gliwice) és angliai (Ellesmere Port) üzemében fog készülni, Rüsselsheimben pedig megszűnik az Astrák gyártása.
Hirdetés

Az új Astra az Opel legújabb motorjait hozza majd alapváltozatába az a szentgotthárdi, 1,0 literes (115 LE) SIDI turbómotor kerül majd, az amely jövő évtől készül, s amelynek egy tesztpéldányának összerakását magunk is végigkövethettük néhány hete. Az izmosabb verziókat az 1,6 literes, szintén SIDI, azaz közvetlen befecskendezésű turbómotorok adják majd, dízele 1,6 literes lesz - kivétel nélkül Szentgotthárdról. Műszerfala, illetve annak középkonzolja az új Insigniában debütált, érintőképernyős, IntelliLink rendszerrel a mostanihoz képest jóval kevesebb gombot ígér. Azt pedig csak remélni tudjuk, hogy az új Astra a mostanihoz képest tömegcsökkentést is hoz majd - nem hivatalos infók szerint azt is tartogat, ám a ma a mindössze 1075 kilogrammos új Peugeot 308-at, s az alig nehezebb Skoda Octaviát, Volkswagen Golfot is soroló alsó-középkategóriában az Astra továbbra is "nehézsúlyúnak" ígérkezik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 21:14
    Permalink

    Most néztem meg hogy a H Astra alapból 133 kilóval könnyebb a J- nél. Azért az is megérne egy misét, hogy sikerült összehozni ezt a különbséget. Egy Auto Blild-es szétszerelő cikkben szét lehetne szedni egy H-t és egy J-t, plusz egy konkurenst és a főbb összetevőket, motort, kasztnit, műszerfalat, üléseket, burkolatokat lemérni, majd táblázatosan rendezni melyikben mennyit nyomnak ezek az építőelemek.

Vélemény, hozzászólás?