Két hengerrel is elketyeg az Alfa?

Kéthengeres Alfa MiTo és Fiat Punto Evo

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Terjed a Fiat zseniális kéthengeres turbós motorja, a tavaly a Fiat 500-ban megismert csöppség izmosított változata már idén megjelenik és felfelé terjeszkedik.


Nem kell hibára gyanakodni, ha csak két henger jár egy Alfában! Már év elején is sejthető volt, hogy megjelenik a Fiat TwinAir, kéthengeres, turbós benzinmotorja a MiTóban és az sem meglepetés, hogy ezt a zseniális, kiegyenlítőtengellyel finomított járású, jellegzetes hangú 0,9 literest megkapja a Fiat Punto Evo is. Alig várjuk, hiszen a Fiat 500-ban már 86 lóerősként is rajongtunk érte. A két kompakt, azaz a MiTo és a Punto Evo ráadásul a dupla turbós, 105 lóerős verziót is kínálja majd és az előzetes értesülésekkel ellentétben (legalábbis kezdetben) a minden eddigi benzinesnél takarékosabb kéthengeresek nem fogják kiszorítani sem a 78 lóerős, sem a 105 lóerős, négyhengeres MultiAir benzinest a kínálatból. A TwinAir motoros MiTo és Punto Evo piacra érkezése ez év második felében várható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 18:20
    Permalink

    -Azta,de vagány kis autód van!Mi ez,Alfa? – Aha,jó mi?-Király!És mekkora a moci benne? -Hát 900-as kéthengeres! -Na ne viccelődj már!-De,komolyan! Már előre hallom a dumákat:-))))

Vélemény, hozzászólás?