Két hét múlva debütál a vadonatúj Nissan Qashqai

Éles vonalakkal és a Nissan Juke által inspirált fényszórókkal érkezik a harmadik generációs Qashqai

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Természetesen online lesz a legújabb Nissan Qashqai bemutatója, addig néhány ízelítő kép és videó hozhatja meg a kedvet a japánok egyik legnépszerűbb SUV-jához.

Az eddig közzétett információk szerint alaposan megújul a Nissan Qashqai, mind stílusában, mind meghajtását illetően. Ahogy arról korábban már írtunk, egy újfajta hibrid hajtás kerül a kis SUV-ba, amit a márka e-POWER-nek hív. Ennek lényege, hogy a benzinmotor csak az akkumulátor töltését szolgálja, az erőt a kerekekhez kizárólag a villanymotor juttatja majd el. Erről további részleteket nem osztott meg a Nissan, de megmutatta az új Qashqai első fényszóróját és bejelentette a bemutató dátumát is: február 18-án délelőtt 11 órakor lesz a leleplezés a Nissan Europe YouTube-csatornáján.
Hirdetés
Mindössze 20 perc lesz a bemutató, ezalatt viszont a márka vezetői és a Qashqaira specializálódott munkatársak vezetnek majd körbe minden érdeklődőt az új modell körül. A gyártó ígérete szerint a külső elegáns, a belső megújult, a technológia pedig fejlett lesz. Állítólag dinamikus vezetési élményre is számíthatunk, persze ezt majd csak néhány hónap múlva tudjuk megtapasztalni. Addig is annyival kell beérnünk, hogy a Nissan szerint a harmadik generációs Qashqai új etalon lesz a kisméretű SUV-ok szegmensében.
Hirdetés
Az ízelítő videóból és az álca nélküli képből láthatjuk többek között az új első fényszórót. A LED-es nappali menetfény minimalista, hasonlít a Juke lámpájának felső részéhez, de az utóbbiéval ellentétben nincs két részre osztva. Az első lökhárító sarkán a kerékjárati ív előtt futó hosszú függőleges törés vizuálisan magasabbnak, terepjárósabbnak láttatja majd az új Qashqait. A frontrész közepéből sokat nem látunk, de úgy tűnik, marad a korábbi modelleken bevezetett nagyméretű, V alakú hűtőrács. A beltérről is kaptunk néhány részletet, a lyukacsos bőrhuzat az ülésszellőztetésről árulkodik, láthatjuk a digitális műszeregységet is, az infotainment rendszer beállításaiból pedig kitűnik, hogy masszázsfunkció is elérhető lesz. A mai trendeknek megfelelően a modellnév nagy, egymástól távol lévő betűkkel lesz kiírva a kocsi hátuljára, és persze a nemrég bemutatott új, modernebb Nissan emblémával érkezik a Qashqai.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?