Két magyar Norbi lesz a WTCC-ben

Még egy magyar a WTCC-ben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hétvégén Spa-Francorchamps látja vendégül a WTCC-mezőnyt, amiben már két magyar és két Norbert lesz, Michelisz és Nagy.


Szerepelt már két magyar pilóta a túraautó-világbajnokságon, amikor Michelisz Norberten kívül Wéber Gábor is lehetőséget kapott, de az előttünk álló hétvégén, a belgiumi Spa-Francorchamps-ban olyan lesz, ami még nem volt, hiszen Michelisz mellett Nagy Norbert is az elitben indulhat. Igaz, tavalyi, az idei új gépeknél gyengébb-lassabb TC2T-s technikával, a Campos Racing egyik SEAT Leonjával, de legalább tapasztalatot gyűjt, belekóstol a legjobbak versengésébe, és ki tudja, talán le is teszi a névjegyét egy későbbi teljes szezonos szerződés reményében. Mert persze ez a célja.
Hirdetés

Nagy azt követően ülhet át az ETCC-s (szívómotoros) Chevrolet Cruze-ból a WTCC-s (turbós) Leonba, hogy legutóbb a tönkrement váltó miatt kénytelen volt kihagyni a salzburgringi versenyt. De a Camposnak is műszaki problémái adódtak a francia Valente Chevyjével, és Norbi csapata, az MGS Racing segítő jobbot nyújtott. A Campos meg viszonzásképp felajánlotta ezt az éles tesztlehetőséget.
Ami pedig a spái programot illeti, a híres, a pilóták által feltétlen kedvelt és 7 km hosszú pályán a szombati időmérő edzés 15 órakor, a vasárnapi első futam 12:45-kor, a második 14 órakor kezdődik. A WTCC 2005 után tér vissza a legendás Eau Rogue-hoz, s ez lesz az utolsó európai meccs 2014-ben. Az autók súlya maradt a moszkvai: plusz 60-on lesz a toronymagasan legjobb Citroën, plusz 20-on a Honda és a Chevy, nullán a Lada. Az összetettben élen Pechito López (Citroën), Norbi (Michelisz) a kilencedik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?