Két mázsával könnyebb lesz az új Audi A8

A tömegcsökkenés mellett sok új kütyü is lesz a következő Audi A8-ban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Friss információk láttak napvilágot a 2017-ben érkező Audi zászlóshajójáról, az A8-ról. Könnyebb, látványosabb és okosabb lesz.


Azt már eddig is tudtuk, hogy az új A8 részben az Audi Prologue arculatát fogja örökölni, továbbá félig autonóm vezetésre is képes lesz. Az Auto Express jelenlegi információi alapján további finomságok is érkeznek a luxuslimuzinba. Az OLED technológia mellett a gesztusérzékelő rendszer is megjelenik. Ulrich Hackenberg, a technikai fejlesztés részlegének vezetője megerősítette, hogy az elektromos feltöltők is beépítésre kerülnek, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy mely motoroknál.
Hirdetés

A legutóbbi jelentések szerint új V6-os dízel érkezik az A8-ba 286 lóerővel és 620 Nm nyomatékkal. A W12-es 6,3 literes összlökettérfogata 6,0 literre csökken, teljesítménye 500-ról 585 lóerőre nő, nyomatéka 800 Nm lesz. Az S8 4,0 literes V8-as dupla turbós benzinest kap, 580 lóerővel és szintén 800 Nm-rel. Az új építési platform lehetővé teszi, hogy az autó tömegét mintegy 200 kg-mal csökkentsék. A pletykák szerint plug-in hibrid vagy tisztán elektromos változat is érkezhet a 2017-ben bemutatkozó A8-asból.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?