Két nap múlva debütál az új Toyota Corolla szedán

Pénteken lehull a lepel a Toyota Corolla négyajtós változatáról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

November közepére időzítette a Toyota az új Corolla négyajtós változatának a bemutatóját. Nézzük meg röviden, mit lehet eddig tudni az autóról!


Márciusban debütált (még Auris néven) a Corolla legújabb generációja, ám az év elején még csak az ötajtós, ferdehátú változatot mutatták meg. Szeptember óta pedig már a kombi sem rejtőzködik, hiszen Touring Sports néven már azt is megmutatták, a Párizsi Autószalonon már mindketten a Corolla család tagjaiként pózoltak. A kombi tengelytávolsága hat centivel hosszabb a ferdehátúnál, így a csomagtere is jóval nagyobb, alaphelyzetben 598 literes. Pénteken (november 16-án) viszont már a négyajtós változat is megérkezik. Mivel hivatalos információ még nincs az autóról, csak az eddig kiszivárgott információkra hagyatkozhatunk, és arra a néhány képre, amit egy független spanyol grafikus, Kleber Silva rajzolt.
Hirdetés

Silva grafikáján a C-oszlop jóval vaskosabb, mint, amit a gyári skiccek ígérnek. A végleges Corolla Sedan vélhetően az eleganciát helyezi előbbre a sportosságnál. Emiatt még az is lehet, hogy magasabbra pozicionálják a modelltestvéreinél. További érdekes pletyka, hogy a Prius után a Corolla szedán lehet a Toyota második típusa, amely kizárólag hibrid hajtásláncokkal lesz elérhető, az pedig már biztos, hogy dízel nem lesz, hiszen azokat a Toyota kivezeti személyautóiból. A ferdehátúhoz és a kombihoz kínált 1,8, illetve 2,0 literes hibrid egységeket is megkaphatná a Corolla Sedan és megfelelő árképzéssel, akár mellőzhetnék is az ennél kisebb, belépő motorokat. Emellett az ötajtós és a Sports Touring kiviteleknél beharangozott adaptív felfüggesztés optimalizált hangolással a lépcsőshátú modellbe is átköltözhet. Viszont a kifutó Auris kombihoz kínált, terepjárós hangulatot árasztó Freestyle kivitel megjelenésére kicsi az esély. Pénteken minden részlet kiderül!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?