Két új biztonsági funkció érkezik a Toyotákba – már jövőre!

2020-tól még biztonságosabbak lesznek a Toyoták

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Azt viszont egyelőre még nem tudni, hogy mely modellekbe érkeznek a biztonsági újítások.

A Toyota ezúttal olyan biztonságtechnikai újításokkal jelentkezik, amelyek a már majdnem teljesen megállt, és a leparkolt járművek biztonságát fogják fokozni. Ezek a 2020-as modellévtől kezdődően válnak elérhetővé a márka bizonyos modelljeiben – hogy pontosan melyekben, arról még nem lebbent fel a fátyol.
Az első funkció az Automatic Park névre hallgat, ez lenne az automatikus parkolófokozat-választás. Ez a funkció csak azoknál a Toyota modelleknél lesz elérhető, amelyekben elektromos a váltó előválasztója és a rögzítőfék is. Ennek segítségével automatikusan parkoló fokozatba kapcsolja a sebességváltót, illetve behúzza az elektromos kéziféket, ha a vezető anélkül szállna ki az autóból, hogy P-be kapcsolná a váltót, meggátolva így az autó elgurulását.
Hirdetés

A másik biztonsági funkció az automatikus motorleállítás, vagyis az Auto Shut Off, ami egy bizonyos idő után magától leállítja a motort. Igaz, a Toyota azt egyelőre nem árulta el, hogy mennyi ideig fog várni a rendszer a motor leállításával, de későbbre ígértek okostelefonos alkalmazásban megjelenő emlékeztetőket is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?