Két új Maserati jön. Az egyik mindjárt

Ghibli-premier Sanghajban, LaMaserati grafikán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az új Ghibli szedán Sanghajban már be is mutatkozik, míg a Maserati LaFerrari-féle szuperautója 2015-re valósulhat meg.

Ha minden igaz, az új Quattroporte luxuslimuzinnál kisebb, az 5-ös BMW és társai ligájába érkező Maserati Ghibli az április 20-án nyitó Sanghaji Autószalonon fog bemutatkozni. És még leplezve is fantasztikusan néz ki a bitang hosszú géptetejével, valamint az izgalmas tető- és övvonalával - ahogyan az el is várható a nem feltétlen unalmas személygépjárműveiről elhíresült olasz konstruktőrtől. Hossza valószínűleg 4,9 méter körüli, motorjai turbós V6-osok és V8-asok lehetnek, előbbi (sajnos, de érthető okokból) VM Motori-féle 3,0 literes dízelt is jelent. A váltó 8 fokozatú automata kell, hogy legyen, opciósan összkerékhajtás sem elképzelhetetlen.
Hirdetés

Anton Gjorsev macedón dizájner álmodta és rajzolta meg a mellékelt képen látható, talán 2015-re várható új Maserati szupersportkocsit, amely az MC12 utóda és a LaFerrari testvérmodellje lehet utóbbira nagyon hasonlítva és technikájára részben támaszkodva is. Viszont sanszos, hogy nem lesz hibrid, el kell hogy vegetáljon a 6,3 literes V12-es hagyományos változatával. Vagy V8-as lesz 4 (!) turbóval? Úgy hírlik, ez sincs kizárva. Várjuk, melyik irányba megy el és vajon a sok helyen sokak által emlegetett LaMaserati lesz-e a neve...
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?