Két újabb életet követelt a Facebook Live

Újabb halálos baleset, amit Facebook Live közvetítés mellett szenvedtek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem volt elég a májusi, 9 ember, köztük egy várandós kismama halálát okozó baleset, amit Facebook Live adás közben szenvedtek, most itt egy újabb, ismét román sofőrrel.


Miként arról beszámoltunk, májusban Facebook Live közvetítéssel volt elfoglalva az a román sofőr, aki előzés közben a kommentek olvasása miatt nem vette észre, hogy szemből érkezik egy homokszállító teherautó. Nem csak ő, összes utasa, köztük egy várandós kismama is azonnal életét vesztette. Ám úgy néz ki, sem a baleset nem volt elég elrettentő, sem az nem volt elegendő, hogy a román belügyminisztérium kampányt indított a vezetés közbeni mobiltelefon-használat ellen. A Magyar Hang magazin cikke szerint ugyanis pénteken a romániai Vrancea megyében újabb hasonló baleset történt.
Hirdetés

Szögezzük le, nem csak a Facebook Live tehet arról, hogy a fiatalok autózása halálos balesetként végződik, több összetevője volt. A sofőr az információk szerint igen friss, tavaly októberi jogosítvánnyal rendelkezett, ráadásul egy Angliából behozott jobbkormányos autóba ültek, s hiába mondta utasainak az induláskor, hogy kössék be biztonsági övüket, azt végül csak ő maga tette meg. Ez persze nem mentesíti az alól, hogy vezetés közben zömében ő kezelte, igazgatta a Facebook Live adást adó telefont. Vélhetően ez, valamint a nem megfelelő tempó okozta azt, hogy egy híd lábánál a padkának ütköztek, s autójuk felborult. A 19 éves sofőr és a 17 éves első utas könnyebb sérülésekkel megúszta, a két (14 és 18 éves) hátsó utas azonban a helyszínen életét vesztette.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?