Kétharmadával több Mustang fogyott a Covid mellett

A hazai piacon tavaly közel 70%-kal több Mustang fogyott, mint 2019-ben

Nemcsak itthon, hanem világviszonylatban is jól szerepel a Mustang, 2020-ban is a Ford sportkocsijára került a korona, több mint 80 ezer példány talált gazdára.

Számos olyan hírt olvasni, hogy milyen nehézségeket okoz a koronavírus az autógyártóknak, de még ebben a nehéz időszakban is akadnak sikerek. Érdekes módon a drágább modellek eladásait kevésbé viseli meg a pandémia, a Rolls-Royce 2021 első három hónapjában annyi autót adott el, mint még soha, de a Ford sem panaszkodhat a Mustang eladásaira, továbbra is övé a kategóriaelsőség.
Hirdetés
A tavalyi évben világszerte 80557 új Mustang kulcsát adták át a vevőknek, amivel 15,1%-ra növelte a piaci részesedését a globális sportautó piacon. Az elmúlt néhány évben akadtak ennél szebb számok is, 2019-ben 100 ezernél is több Mustang kelt el, de a tavalyi mennyiség is elég volt az első hely megszerzésére. A legtöbb Mustangot természetesen az Egyesült Államokban vásárolták (61 ezer példány), az országon belüli elosztásban Texas került az első helyre. A Fordnak érdemes volt Európával is számolnia, a jelenleg futó generáció eltalálta az európai ízlésvilágot, ez alól Magyarország sem kivétel. A külföldi sajtó külön kiemeli hazánkat,

2020-ban 68,8%-kal több Mustang fogyott itthon, mint egy évvel korábban,

de más európai országokban is jelentősen megugrott a kereslet. A Használtautó.hu-n a cikk írásakor körülbelül 110 hatodik generációs Mustang keresi új gazdáját. A hatéves, százezer kilométer körüli futással rendelkező modellek árai 8 millió forint alá csúsztak, ezért az összegért 2,3-as vagy 3,7-es blokkal szerelt Mustangot lehet hazavinni. Aki 5 literes motorra vágyik, annak jobban a zsebébe kell nyúlnia, ezek a modellek 9,5 millióról startolnak. A szalonautókra vágyóknak is tartogat ajánlatot az ország legnagyobb használtató keresője, itt minimum 17 millió forintos árral érdemes kalkulálni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?