Kéthengeres motorral az Alfa MiTo

Ilyen még nem volt: kéthengeres Alfa Romeo

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A legkisebb Alfában is megjelenik a Fiat zseniális kéthengeres benzinese, várhatóan csakis turbóval.


Változnak az idők, régen a kéthengeres motorok csakis a spórolásról, az olcsó autózásról szóltak. A Fiat tavaly bemutatott és már itthon is kapható kéthengeres, 0,9 literes TwinAir benzinmotorja azonban a Fiat 500-ban olyannyira meggyőzőnek bizonyult, hogy magunk is erre cserélnénk az összes hasonló teljesítményű, nagyobb motort. A munkát a Fiat is megkezdte s már most bejelentették, az év közben leheletnyit frissülő Alfa MiTo is megkapja a kéthengerest. Várhatóan a turbós, 86 lóerős és a dupla turbós, 105 lóerős is bekerülhet a választékba, így nem lenne meglepő, ha a 78 lóerős 1,4 literes és a 105 lóerős, szintén 1,4 literes MultiAirt is nyugdíjazná a TwinAir. A feltöltős kéthengeresek a szívókénál nagyobb nyomatékukkal jobb menetteljesítményeket és bő 20 százalékkal kedvezőbb, 4,5 l/100 km vegyes fogyasztást ígérnek a MiToban, így étvágyukkal még az 1.6 JTDm turbódízelnél is jobbak. Az alapáron Start&Stop elektronikás TwinAir motorokkal várhatóan ősztől kerül majd piacra a MiTo.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 22:02
    Permalink

    Édes istenem,hová lettek az üvöltő Nord ,boxer vagy twin spark motorok…Azoknak már a hangja is különleges volt.Éppen ezért lehett imádni az Alfákat.Erre csupa Fiat és GM motoros autót gyártanak:-(. 2 hengeres Alfa,ezt még meg kell emészteni…Én megértem,hogy környezetvédelem,meg kicsi fogyasztás stb,de akkor is,ez az új vonal nekem nem tetszik.

Vélemény, hozzászólás?