Kétmilliárd forintot fizettek Schumacher 2002-es Ferrarijáért

Több mint hatmillió dollárért kelt el egy Ferrari F2002!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az RM Sotheby's árverésén keresett új gazdát a Ferrari egyik legsikeresebb F1-es szezonjából származó versenyautó.

Az F1 történetének egyik legunalmasabb szezonja volt a 2002-es, habár a Ferrari-rajongók talán nem bánták ezt annyira. A 17 futamból 15-öt nyertek a vörös versenyautók, amelyeket Michael Schumacher és Rubens Barrichello vezetett. Közülük az egyiket nemrég egy árverésen értékesítették Abu Dzabiban.
Hirdetés
Az aukción a 219-es kasztnit vihették el a kalapács leütése után, hajszál híján kétmilliárd forintnyi egészen pontosan 6 643 750 dollárért. A 219-es kasztnival Schumacher megnyerte a Francia Nagydíjat, az Osztrák Nagydíjat és San Marino Nagydíját. Ráadásul már a szezon 11. futamán, a Francia Nagydíjon bebiztosította az ötödik világbajnoki címét.
Azonban a 219-es autót először Barrichello vezette a szezon előtti teszten Spanyolországban, majd élesben április közepén San Marinóban debütált az autó. Szintén Barrichellóval a kormánykerék mögött, aki a második helyre kvalifikált a szóban forgó versenyhétvégén. Schumacher a 220-as kasztnival viszont az első helyre, a versenyre mégis megcserélték az autókat és Schumacher átült a 219-esbe, és nyert is vele.
A szezon végén egy japán gyűjtőnek adták el az autót, pontosabban az autókat, mert a 219-es és a 220-as is a birtokába került. Később, 2012-ben ismét eladták az autókat, a befolyt összeget pedig jótékonysági célokra adományozták. A mostani árverés után a Ferrari vállalta, hogy felújítja a motort és a sebességváltót is, a költségeket pedig az eladó állja, az új tulajdonosnak pedig Fioranóban adják majd át.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?